Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/11918
Title: Земельна ділянка та розміщене на ній нерухоме майно як об’єкти відчуження для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності
Authors: Суєтнов, Є.П.
Keywords: відчуження земельних ділянок
викуп земельних ділянок
примусове відчуження
експропріація
суспільні інтереси
суспільні потреби
суспільна необхідність
отчуждение земельных участков
выкуп земельных участков
принудительное отчуждение
экспроприация
общественные интересы
общественные потребности
общественная необходимость
alienation of land plots
redemption of land plots
compulsory alienation
expropriation
public interests
public needs
public necessity
Issue Date: 2014
Citation: Суєтнов Є. П. Земельна ділянка та розміщене на ній нерухоме майно як об’єкти відчуження для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності / Є. П. Суєтнов // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Право – 2014. – № 1137, вип. 18. – С. 149–152.
Abstract: У статті досліджено об'єкти відчуження для суспільних потреб та з мотивів суспільної необхідності - земельні ділянки та розміщене на них нерухоме майно. Здійснено загальну характеристику та класифікацію таких об'єктів, а також обґрунтовано, що об'єктом відчуження може бути лише та земельна ділянка, яка одночасно як за основним, так і за конкретним цільовим призначенням може перебувати у приватній власності, і яка при цьому є виключно необхідною для певного загальнокорисного заходу.
В статье исследованы объекты отчуждения для общественных потребностей и по мотивам общественной необходимости - земельные участки и находящееся на них недвижимое имущество. Проведена общая характеристика и классификация таких объектов, а также обосновано, что объектом отчуждения может быть только тот земельный участок, который одновременно как по основному, так и по конкретному целевому назначению может находиться в частной собственности, и который при этом является исключительно необходимым для определенного общеполезного мероприятия.
Description: In article were investigated the objects of alienation for public needs and on public necessity motives – land plots and placed on them real estate. The overall characterization and classification of such objects were conducted, as well as justified, that the object of alienation may be the only that land plot, which concurrently by the main and by the particular the intended purpose may be privately owned, and which herewith is exclusively necessary for definite useful event.
URI: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhIPR_2014_1137_18_40
https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/11918
Appears in Collections:Наукові статті кафедри екологічного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Suetnov_149-152.pdf2.98 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.