Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14002
Title: Тактика проведення судово-почеркознавчої експертизи
Authors: Качурін, С.Г.
Keywords: судово-почеркознавча експертиза
зразки почерку й підписів
відібрання зразків
протидія проведенню експертизи
Issue Date: 2006
Citation: Качурін С. Г. Тактика проведення судово-почеркознавчої експертизи : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / С. Г. Качурін ; Одес. нац. юрид. акад. – Одеса, 2006. – 19 с.
Abstract: Дисертація присвячена дослідженню комплексу існуючих теоретичних і практичних проблем з тактики проведення судово-почеркознавчої експертизи та відібрання експериментальних зразків почерку та підписів. У роботі визначені напрямки розвитку почеркознавчої експертизи, як предметної наукової галузі так і виду практичної діяльності. Доведено, що проведення судової експертизи та відібрання зразків почерку є слідчими діями, які потребують розробку відповідних тактичних прийомів проведення. Відокремлені етапи підготовки та призначення експертизи, її провадження, дослідження, оцінка і перевірка висновку експерта. Визначені завдання слідчого, що вирішуються на першому та завершальному етапах проведення судово-почеркознавчої експертизи. Розроблена розгалужена класифікація зразків для експертного дослідження, які розглядаються самостійною категорією об'єктів кримінального судочинства. У процедурі відібрання зразків виділені технологічний і тактичний рівні та відповідні ним прийми. Особливу увагу приділено ситуації здійснення протидії перевіряємої особи при відібранні від неї експериментальних зразків почерку і підписів. Визначені прийоми протидії перевіряємих осіб відібранню зразків почерку, підписів та розроблені прийоми їх подолання. Зроблені пропозиції, щодо удосконалення законодавства України стосовно процедури відібрання експериментальних зразків для експертного дослідження.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14002
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kachurin_2006.pdf890.39 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.