Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14027
Title: Планування та організація початкових слідчих дій при розслідуванні квартирних крадіжок
Authors: Швидкий, О.Г.
Keywords: криміналістична характеристика квартирних крадіжок
планування та організація розслідування
профілактика злочинів
Issue Date: 2000
Citation: Швидкий О. Г. Планування та організація початкових слідчих дій при розслідуванні квартирних крадіжок : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / О. Г. Швидкий ; кер. роботи В. О. Коновалова ; Нац. юрид. акад. України ім. Ярослава Мудрого. – Харків, 2000. – 18 с.
Abstract: Дисертація є дослідженням на монографічному рівні проблем планування та організації початкових слідчих дій при розслідуванні квартирних крадіжок. У роботі розглядаються питання криміналістичної характеристики даного виду злочинів, визначаються її елементи, детально досліджуються такі з них, як способи вчинення та приховування крадіжок, типова слідова картина, особистість злочинця, особистість потерпілого. Обґрунтовується найбільш оптимальна система початкових слідчих дій, провадження яких обумовлює отримання інформації, що сприяє найшвидшому розслідуванню злочинів. У зв’язку з цим вирізнено хакі слідчі дії, як огляд місця пригоди, допит, обшук, пред’явлення для впізнання. Особлива увага приділяється цілеспрямованому огляду, який допомагає пошуку слідів знаряддя злому, пальців рук, взуття, наявності мікрооб’єктів. Докладно обстоюється думка про надзвичайну важливість планування та організації розслідування, зокрема, висунення слідчих версій у залежності від слідчих ситуацій та методів опрацювання їх перевірки. Запропоновано рекомендації щодо організації розслідування, взаємодії слідчих та оперативно-розшукових дій, проведення тактичних операцій, які забезпечують швидке вирішення слідчих завдань. У дисертації зазначається, що найважливішою формою взаємодії слідчих та оперативно-розшукових органів є проведення тактичних операцій, до яких належать слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, такі як розшук злочинця, затримання по “гарячих слідах”, розшук викраденого майна, які спрямовані на вирішення певних слідчих завдань. На підставі узагальнення та аналізу значного обсягу практики розслідування цього виду злочину сформульовано пропозиції щодо профілактики квартирних крадіжок.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14027
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shvudkuy_2000.pdf722.43 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.