Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14135
Title: Обстановка злочину як елемент криміналістичної характеристики злочинів
Authors: Динту, В.А.
Keywords: криміналістична характеристика злочинів
обстановка злочину
місце злочину
об’єкт злочину
спосіб злочину
імітування обстановки злочину
спеціальний слідчий експеримент
Issue Date: 2014
Publisher: Національний університет «Одеська юридична академія»
Citation: Динту В. А. Обстановка злочину як елемент криміналістичної характеристики злочинів : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / В. А. Динту ; кер. роботи В. В. Тіщенко ; Одес. юрид. акад. – Одеса, 2014. – 20 с.
Abstract: Дисертацію присвячено теоретичним та практичним питанням обстановки злочину як елемента криміналістичної характеристики злочинів. Виокремлено та проаналізовано структурні елементи криміналістичної характеристики злочинів для встановлення її значення в методиці розслідування злочинів. Сформульовано авторське поняття обстановки злочину та визначено її місце у структурі криміналістичної характеристики злочинів. Здійснено класифікацію елементів обстановки злочину. Визначено основні напрямки взаємодії обстановки злочину з особою злочинця, способом злочину, об’єктом злочину. Запропоновано програму дослідження обстановки злочину, що включає, цілі та завдання дослідження, а також методи та засоби у формі слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та оперативно-розшукових дій. Визначено, що обстановка злочину також є джерелом доказової інформації. Представлено основні напрямки застосування інформації щодо обстановки злочину для провадження негласних слідчих дій, передбачених ст. 271 КПК України, а саме - контролю за вчиненням злочину у формі імітування обстановки злочину.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14135
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Duntu_2014.pdf850.62 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.