Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14170
Title: Криміналістична діагностика та її значення у розкритті та розслідуванні злочинів (теоретичний та праксеологічний аспект)
Authors: Полянська, Г.С.
Keywords: криміналістична діагностика
суб’єкти криміналістичної діагностики
предмет
об’єкти криміналістичної діагностики
завдання криміналістичної діагностики
Issue Date: 2014
Citation: Полянська, Г. С. Криміналістична діагностика та її значення у розкритті та розслідуванні злочинів (теоретичний та праксеологічний аспект) : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / Г. С. Полянська ; кер. роботи О. В. Одерій ; Донец. юрид. ін-т МВС України. – Донецьк, 2014. – 19 с.
Abstract: Дисертацію присвячено теоретичним і практичним питанням криміналістичної діагностики. Визначено поняття криміналістичної діагностики, її предмет, об’єкти. Предметом криміналістичної діагностики є пізнання змін, які відбулися в результаті злочинного посягання, а також їх причин та умов на підставі вивчення властивостей і станів об’єктів, які взаємодіяли, для встановлення механізму злочинної події загалом та її окремих елементів. Обпекти криміналістичної діагностики - це фактичні дані, що мають значення для розслідування. Найчастіше об’єктом діагностики є якась конкретна ситуація, а об’єктами, за допомогою яких діагностують, - різні види доказової інформації: предметної (речові докази, сліди, зліпки); вербальної (описування в протоколі слідчих (розшукові«) дій; графо-аналогічної (схеми, плани); наочно-образної (фото- , відеографічні зображення). Розглянуто процес розвитку та становлення криміналістичної діагностики, а також проблеми методології у галузі криміналістики. Викладено теоретичні та практичні результати, здобуті під час проведення дослідження. Визначено, що криміналістична діагностика як процес є уявною реконструкцією та інтерпретацією особою, що здійснює досудове розслідування чи судовий розгляд кримінального провадження, загальної картини досліджуваного кримінального правопорушення з метою віднесення його до відповідного виду злочину чи кримінального проступку. Процес діагностування є багаторівневим інтерпретаційно-реконструктивним процесом.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14170
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Polianska_2014.pdf810.8 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.