Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14171
Title: Застосування технічних засобів у кримінальному провадженні
Authors: Рибалко, Ж.Л.
Keywords: технічні засоби
кримінальне провадження
досудове розслідування
правове регулювання
фіксування кримінального провадження
проведення процесуальних дій
Issue Date: 2014
Citation: Рибалко Ж. Л. Застосування технічних засобів у кримінальному провадженні : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / Ж. Л. Рибалко ; кер. роботи В. В. Рожнова ; Нац. акад. внутр. справ України. – Київ, 2014. – 18 с.
Abstract: У дисертації наведено теоретичне обґрунтування та запропоновані заходи щодо вдосконалення правових, організаційних і процесуальних основ застосування технічних засобів у кримінальному провадженні. Встановлено, що проблематика правового регулювання застосування технічних засобів у сфері боротьби зі злочинністю тривалий час залишалася поза увагою науки кримінального процесуального права. Відповідні дослідження здебільшого проводили в аспекті криміналістичної науки. Відтак, аналіз окресленого кола питань у розрізі науки кримінального процесуального права зробив можливою розробку пропозицій щодо удосконалення нормативно-правової бази, яка регулює відносини, пов’язані із застосуванням технічних засобів у кримінальному провадженні, і, як наслідок, підвищення ефективності використання таких засобів в практичній діяльності правоохоронних органів. У ході дослідження було виявлено ряд проблемних моментів, які значною мірою знижують ефективність правового регулювання застосування технічних засобів у кримінальному провадженні. Розроблені відповідні пропозиції щодо удосконалення чинного кримінального процесуального законодавства. Надане визначення та загальна характеристика технічних засобів, що застосовуються у кримінальному провадженні, розглянути основні форми їх використання, що закріплені чинним законодавством, та уточнена класифікація технічних засобів у кримінальному провадженні. Визначений вплив найновіших змін, що були внесені до чинного законодавства у зв’язку із введенням у дію Кримінального процесуального кодексу, на можливості застосування технічних засобів під час здійснення кримінально-процесуального доказування. Розроблені пропозиції щодо удосконалення наукового бачення існуючої системи процесуальних гарантій захисту прав і законних інтересів осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, з урахуванням особливостей правових механізмів забезпечення охорони прав і свобод особи у сфер застосування технічних засобів у кримінальному проваджені. Визначені шляхи удосконалення чинного кримінального процесуального законодавства у напрямі підвищення ефективності використання технічних засобів у кримінальному провадженні та запропоновані проекти відповідних змін до нормативних документів.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14171
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Rybalko_2014.pdf918.27 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.