Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14178
Title: Особливості розслідування і розгляду у суді кримінальних справ щодо вбивств новонароджених дітей
Authors: Федорова, О.Ф.
Keywords: вбивство
новонароджена дитина
життєздатність
психоемоційний стан
тактичне завдання
тактична операція
Issue Date: 2014
Citation: Федорова О. Ф. Особливості розслідування і розгляду у суді кримінальних справ щодо вбивств новонароджених дітей : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / О. Ф. Федорова ; кер. роботи А. Ф. Волобуєв ; Донецьк. юрид. ін-т МВС України. – Донецьк, 2014. – 20 с.
Abstract: Дисертація є комплексним монографічним дослідженням особливостей розслідування вбивств новонароджених дітей і судового розгляду. На основі узагальнення матеріалів кримінальних справ та аналізу наукових праць відзначається, що вбивства новонароджених дітей є окремою групою вбивств у зв’язку із специфічним механізмом вчинення та доказування обставин цього злочину під час досудового розслідування і судового розгляду. Ця специфіка знаходить відображення в елементах криміналістичної характеристики цього різновиду злочинів: жертви злочину, якою є новонароджена дитина; особи злочинця, яким може бути як жінка-породілля, так й інші особи; просторово-часових факторах; способах вбивств немовлят і характерних слідах. В дисертації визначені особливості досудового розслідування вбивств новонароджених дітей, які проявляються в характері вирішуваних завдань в певних ситуаціях на початковому і наступному етапах розслідування і засобах їх вирішення - тактичних операціях, як комплексах слідчих і розшукових дій. На основі аналізу положень КПК України 2012 р. розглянуті особливості тактики проведення окремих слідчих (розшукових) дій: огляду місця події, обшуку, допитів, експертиз. Визначені особливості планування та організації судового розгляду справ про вбивства новонароджених дітей, послідовність у проведенні судових дій (допитів обвинувачених, потерпілих, свідків та експертів, призначенні експертиз). Звертається увага на особливості доказування у судовому засіданні психоемоційного стану жінки-породілля під час пологів і після них.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14178
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Fedorova_2014.pdf886.09 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.