Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/15101
Title: Суб’єкти, що беруть учать у виборчому процесі на стадії голосування, та їхній правовий статус у зарубіжних країнах
Authors: Фоміна, С.В.
Keywords: стадії виборчого процесу
голосування
суб’єкти виборчого процесу
стадии избирательного процесса
голосование
субъекты избирательного процесса
stages of electoral process
voting
subjects of electoral process
Issue Date: 2014
Citation: Фоміна С. В. Суб’єкти, що беруть учать у виборчому процесі на стадії голосування, та їхній правовий статус у зарубіжних країнах / С. В. Фоміна // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. – 2014. – Вип. 29, т. 1. – С. 114–118.
Abstract: У статті розкривається сутність і видове різноманіття суб’єктів, що беруть участь у виборчому процесі на стадії голосування, а також їх правовий статус у зарубіжних країнах. Проведено порівняльно-правовий аналіз статусу цих суб’єктів за українським та зарубіжним виборчим законодавством. Відзначається провідна роль органів управління виборчим процесом в організаційно-правовому забезпеченні належних умов для реалізації волевиявлення виборців.
В статье раскрывается сущность и видовое многообразие субъектов, участвующих в избирательном процессе на стадии голосования, а также их правовой статус в зарубежных странах. Проведен сравнительно-правовой анализ статуса этих субъектов по украинскому и зарубежному избирательному законодательству. Отмечается ведущая роль органов управления избирательным процессом в организационно-правовом обеспечении надлежащих условий для реализации волеизъявления избирателей.
Description: The article reveals the essence and species diversity of actors involved in the electoral process at the stage of voting, as well as their legal status in foreign countries. A comparative analysis of the legal status of these subjects in the Ukrainian and foreign election law is made. Notes the leading role of electoral management in the organizational and legal provision of appropriate conditions for the realization of the voter’s will.
URI: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvuzhpr_2014_29%281%29__28
https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/15101
Appears in Collections:Наукові статті кафедри державного будівництва

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Fomina_114-118.pdf315 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.