Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/15408
Title: Правове регулювання розмежування повноважень місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин
Other Titles: Правовое регулирование разграничения полномочий местных государственных администраций в области земельных отношений
Legal regulation of separation of powers of local state administrations to regulate land relations
Authors: Самородов, А.С.
Keywords: місцеві державні адміністрації
районні державні адміністрації
обласні державні адміністрації
земельні відносини
дисциплінарна відповідальність
кримінальна відповідальність
адміністративна відповідальність
державний службовець
земля
органи виконавчої влади
Issue Date: 2018
Citation: Самородов А. С. Правове регулювання розмежування повноважень місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.06 / А. С. Самородов ; кер. роботи А. П. Гетьман ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. – Харків, 2018. – 20 с.
Abstract: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.06 «Земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право». – Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Міністерство освіти і науки України. – Харків, 2018. У дисертаційній роботі розглянуто підходи до визначення повноважень місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин, визначено поняття юридичної відповідальності державних службовців місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин, проаналізовано структуру повноважень місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин, повноваження місцевих державних адміністрацій щодо розпорядження землями державної власності, викупу земельних ділянок для суспільних потреб, участі в розробленні й забезпеченні виконання загальнодержавних і регіональних програм з питань використання та охорони земель, а також підготовки висновків щодо надання або вилучення (викупу) земельних ділянок. Визначено види юридичної відповідальності державних службовців місцевих державних адміністрацій за вчинення земельних та екологічних правопорушень, підходи до визначення матеріальної відповідальності працівника, наголошено на неоднозначності підходів до поняття «юридична відповідальність», її міждисциплінарному характері; з’ясовано основні ознаки договірної матеріальної відповідальності працівника як інституту трудового права та надано її визначення. Запропоновано визначення поняття адміністративної юридичної відповідальності за правопорушення в галузі охорони і використання земель посадовими особами місцевих державних адміністрацій, проведено відмінність між повноваженнями органів виконавчої влади в галузі земельних відносин. Обґрунтовано загальнотеоретичну класифікацію повноважень місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин; висновок щодо важливої особливості правового статусу місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин, яка полягає в тому, що поєднуються повноваження державного органу загальної та спеціальної компетенції.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/15408
Appears in Collections:12.00.06 – Земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Samorodov_2018.pdf270.7 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.